Bejelentkezés

E-mail cím:
Jelszó:
 


Új jelszó

 
hirdetés

 

IV.kerület - 35 m2 - 47 703 500 Ft
47 703 500 Ft
Gárdony - 61 m2 - 63 913 500 Ft
63 913 500 Ft
Hévíz - 62 m2 - 40 000 000 Ft
40 000 000 Ft
Tihany - 684 m2 - 134 900 000 Ft
134 900 000 Ft
Úri - 74 m2 - 30 000 000 Ft
30 000 000 Ft


Ezek a legélhetőbb magyar városok

Minden ház alaptartozéka a házszám: teljesen mindegy, hogy milyen, de lennie kell. Illetve lennie kellene. Mostanában állandóan látom a kiszállítókat, futárokat az utcákon kóvályogni, mert egyszerűen nem találnak házakat. Hát segítsünk már nekik, ha egyszer rendeltünk valamit.
Nem feltétlenül azokban a városokban kell legmélyebben a zsebbe nyúlni egy lakás, illetve ház megvételéhez, ahol a legjobb élni – derül ki a Takarék Index alapján készített elemzésből. Azt vizsgálták, hogy az ország egyes járásai milyen feltételeket biztosítanak az ott lakóknak, hol nyújtják a legjobb szolgáltatást. Az alábbi szempontokat vették figyelembe:

oktatás,
egészségügy,
kultúra,
munkaerőpiaci lehetőségek,
bűnözési statisztikák,
vásárlási lehetőségek és
lakóingatlanok megfizethetősége.

Az elemzők a megyeszékhelyeket is összehasonlították az élhetőségi pontszámaik függvényében. Összességében az élen

Budapest áll,
Veszprémet,
Székesfehérvárt,
Győrt,
Zalaegerszeget és
Szombathelyt megelőzve.

Az oktatás terén az első helyen Győr áll, rajta kívül Budapestet Veszprém, Szombathely, Eger és Székesfehérvár is megelőzi. A kulturális mutató azonban kimagaslóan Budapesten a legmagasabb, ebben a kategóriában a második Zalaegerszeg, a harmadik Szolnok lett. Az egészségügyi mutatóban Miskolc végzett az élen, Pécs és Szekszárd előtt. A bűnözési mutatók terén Zalaegerszegen a legjobb a helyzet, Debrecent és Békéscsabát megelőzve. Ebben a kategóriában Budapest végzett az utolsó helyen. A vásárlási lehetőségek terén viszont ismét az első helyen végzett a főváros, amit jelentős lemaradásban követ az összes többi megyeszékhely, Győr, Pécs, Tatabánya és Szombathely sorrendben. A munkaerőpiaci feltételek tekintetében is Budapest áll az élen, Győr és Székesfehérvár előtt. A leginkább megfizethető megyeszékhely Salgótarján lett, amit Békéscsaba és Miskolc követ.

A Pénzcentrum megvizsgálta, hogy az ingatlanárak az általános élhetőséggel összevetve hogyan alakultak. A KSH adatsorát alapul véve arra jutottak, hogy nem feltétlenül azokon a településeken a legmagasabbak az ingatlanárak, amik elöl végeztek az élhetőséget vizsgálva, bár a főváros tekintetében kétségtelenül igaz, hogy a magas élhetőségi összpontszám mellett az ingatlanárak is jóval magasabbak más megyeszékhelyeken tapasztaltaknál.
Forrás: index.hu
hirdetés

webbusiness.hu